Koszyk jest pusty
Dane techniczne:
Długość: 140 / 245 mm
Grubość: 2,0 mm
Materiał: X50CrMoV15
NÓŻ DO POMIDORÓW 140MM
Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:
bardzo ostre
trwałe
posiadają doskonałe właściwości tnące
łatwe do czyszczenia
Dzięki temu noże YATO doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii o uniwersalnym zastosowaniu. Szczegó,lnie polecane są do krojenia miękkich owocó,w, warzyw, np. pomidoró,w.
Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogó,w jakościowych zapewnia, że każdy z etapó,w, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nó,ż kucharski YATO.
Istotnym elementem noża YATO jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztek co jest zgodne z wymogami HACCP.
Ważnym zagadnieniem jest także kwestia bezpieczeństwa podczas użytkowania. Dlatego nó,ż YATO posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. Zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eliminując ryzyko poważnego skaleczenia się.
Całkowita długość noża wynosi 245mm, a ostrza 140mm. Jego grubość 2,0mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.
Nó,ż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.
**
Długość: | - |
Szerokość: | - |
Wysokość: | - |
Masa: | 0.1 kg |
Objętość: | - |