Koszyk jest pusty
Dane techniczne:
Długość: 205 / 340 mm
Grubość: 2,5 mm
Materiał: X50CrMoV15
NÓŻ KUCHENNY 200MM
Nóż rzeźniczy marki YATO o długości ostrza 205mm.
Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:
bardzo ostre
trwałe
posiadają doskonałe właściwości tnące
łatwe do czyszczenia
Dzięki temu noże YATO doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii. Szczegónie polecany jest do prac rzeźniczych.
Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski YATO.
Istotnym elementem noża YATO jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztak co jest zgodne z wymogami HACCP.
Ważnym zagadnieniem jest także kwestia bezpieczeństwa podczas użytkowania. Dlatego nóż YATO posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. Zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eliminując ryzyko poważnego skaleczenia się.
Całkowita długość noża wynosi 340mm, a ostrza 205mm. Jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.
Nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.
**
Długość: | - |
Szerokość: | - |
Wysokość: | - |
Masa: | 0.25 kg |
Objętość: | - |