Koszyk jest pusty

Nóż do trybowania 150mm

Nóż do trybowania 150mm
Nóż do trybowania 150mm
Dostępność: Chwilowy brak

Producent: Yato
Kod produktu: YG-02224

Cena za 1 SZT (SZT - sztuka)
Dodając 1 produkt do koszyka zamawiasz 1 SZT


Dane techniczne:

Zastosowanie: do oddzielenia mięsa od kości, do oczyszczania mięsa z włókien i kości
Materiał rękojeści: PP
Materiał ostrza: niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15
Wykończenie ostrza: satynowe
Twardość: 55-58 HRC
Długość ostrza: 160 mm
Grubość ostrza: 2.5 mm
Długość całkowita: 290 mm


NÓŻ DO TRYBOWANIA 150MM

Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:

bardzo ostre
trwałe
posiadają doskonałe właściwości tnące
łatwe do czyszczenia

Dzięki temu noże YATO doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii do trybowania, filetowania.

Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski YATO.

Istotnym elementem noża YATO jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztek co jest zgodne z wymogami HACCP.

Ważnym zagadnieniem jest także kwestia bezpieczeństaw podczas użytkowania. Dlatego nóż YATO posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. Zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eliminując ryzyko poważnego skaleczenia się.

Całkowita długość noża wynosi 290mm, a ostrza 160mm. Jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.

Nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.

**
Długość: -
Szerokość: -
Wysokość: -
Masa: 0.25 kg
Objętość: -
certyfikat