Koszyk jest pusty
Dane techniczne:
Zastosowanie: do oddzielenia mięsa od kości, do oczyszczania mięsa z włókien i kości
Materiał rękojeści: PP
Materiał ostrza: niemiecka stal nierdzewna X50CrMoV15
Wykończenie ostrza: satynowe
Twardość: 55-58 HRC
Długość ostrza: 160 mm
Grubość ostrza: 2.5 mm
Długość całkowita: 290 mm
NÓŻ DO TRYBOWANIA 150MM
Wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej X50CrMoV15, o twardości HRC 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:
bardzo ostre
trwałe
posiadają doskonałe właściwości tnące
łatwe do czyszczenia
Dzięki temu noże YATO doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii do trybowania, filetowania.
Wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski YATO.
Istotnym elementem noża YATO jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztek co jest zgodne z wymogami HACCP.
Ważnym zagadnieniem jest także kwestia bezpieczeństaw podczas użytkowania. Dlatego nóż YATO posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. Zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eliminując ryzyko poważnego skaleczenia się.
Całkowita długość noża wynosi 290mm, a ostrza 160mm. Jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.
Nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.
**
Długość: | - |
Szerokość: | - |
Wysokość: | - |
Masa: | 0.25 kg |
Objętość: | - |